Jedinstveni pokloni i ideje za poklone

25 Jun, 2009

CVET – najkraći put do srca

Cveće i biljke — Autor majaj @ 16:30

Cvet, pored toga što je jedinstven i neponovljiv, spada u najpopularnije poklone na svetu. Bilo da je u pitanju pažljivo izabran buket, neobičan aranžman ili samo jedan cvet, osećaj topline se u svakom slučaju prenosi na primaoca. To nije samo zato što cveće izvanredno izgleda i što predivno miriše, već što cveće samo po sebi nosi osećaj svežine i dela prirode.

Glavni razlog popularnosti cveća kao poklona je sposobnost da prenese poruku svojim govorom. Cveće se obraća svim ljudskim čulima, uveseljava živote i srca ispunjava srećom. Ne samo da izražava jedno osećanje, već svako poklanjanje cveta bilo koje vrste ili boje prenosi drugačiju emociju, koja se može teško preneti rečima. Samo treba prepustiti mašti da odradi svoje, a buket cveća izraziće emocije. Veličina buketa nikada nije važna. Najčešće je dovoljan i jedan cvet ili skroman neobičan aranžman.

Orhideje, ruže, gerberi, karanfili, irisi, lale, gardenije... Mogućnosti su beskrajne kada se govori o poklanjanju cveća.


Komentari

 1. Svaki put se obradujen cvijecu,ali nekako najvise volim kad dobijem neko u saksiji,pa da mi krasi dnevni boravak...Pozdrav i dobrodoslica na blog

  Autor grlica — 25 Jun 2009, 17:41

 2. DA NAJKRAĆI PUT DO SRCA I DO KREVETA, POŠTO VI MUŠKI SAMO NA TO MISLITE

  Autor domacica — 25 Jun 2009, 18:42

 3. @grlica
  Hvala! I mene cvetić kao poklon (ali i inače) uvek obraduje. Volim cveće, bez obzira da li je u saksiji, vrtu ili vazi. Mada slažem se da je ono u saksiji najdugotrajnije i da u dom unosi vedrinu i svežinu :)
  Pozdrav :)

  @domacica
  Kazu da je putanja od zainteresovanosti do ljubavi posuta cvećem. Žene koriste putanju kroz primamljive mirise i ukuse kuhinje, a muškarci putanju kroz cvetnu i mirisnu baštu. Kuda će ih putanje odvesti zavisi koliko će im druga strana dozvoliti.
  Hvala na komentaru :)
  Pozdrav

  Autor majaj — 26 Jun 2009, 01:16

 4. Znam da svako ima pravo na svoje mišljenje, ali mislim da domacica malo preteruje, ili se druži sa pogrešnim muškarcima :)
  Mislim da je cveće predivan poklon u svakoj situaciji i da će se i mnogi muškarci složiti sa mnom.
  Mladoj dami želim sreću sa ovim blogom.

  Autor bbosko — 26 Jun 2009, 01:35


Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me

Powered by blog.co.yu